Afbeelding voor je bedrijf

Heritage Black Diamond

GEEN ACTUELE NESTJES!

Heritage Black Diamond:

Ik ben Lienke Luthart, woonachtig in Brielle samen met mijn vriend, mijn 2 grote poedels en 1 van mijn toypoedels. De andere toypoedel woont bij mijn ouders.

Ik ben als kind zijnde, vanaf mijn geboorte, opgegroeid met o.a. een dwergpoedel. Na dat wij na een mooi leven van 16 jaar afscheid van haar hebben moeten nemen hebben mijn moeder en ik samen een aantal jaar later weer een poedel gekocht, dit keer een toypoedel genaamd Sascha Toen ik uit mijn ouderlijk huis ging nam ik onze toypoedel Sascha met mij mee omdat dit hondje heel erg aan mij gehecht was. Net voor deze periode had ik 2 keer achter vlak achter elkaar een zwaar ongeluk gehad met mijn vorige beroep, het trainen van paarden. Doordat ik dit niet meer beroepsmatig kon doen moest ik mijn roer omgooien. Mijn moeder was toen al 30 jaar hondentrimster. Toen ik uit mijn ouderlijk huis ging en Sascha met mij mee nam wilde mijn vriend en ik er nog een hond(je) bij, maar ik wilde natuurlijk wel een poedel. Het is een grote zwarte poedel geworden…onze Loulou. Alleen wilde ik dan het knippen wel zelf kunnen en ben dus toen een hondentrimopleiding gaan volgen en heb de opleiding met succes afgerond.

Sinds dien heb ik de smaak te pakken. Ik neem actief deel aan shows en trimwedstrijden met mijn poedels en ik denk dat ik wel kan zeggen niet onverdienstelijk.

Na mij een aantal jaren verdiept te hebben in het ras, zowel de Grote poedel als de Toypoedel heb ik in 2013 mijn eerste nestje toypoedels gefokt, dit nog zonder kennelnaam maar wel volgens de regels voorgeschreven door de Nederlandsepoedelvereniging. Begin 2015 heb ik mijn kennelnaam aangevraagd. Ik ben lid van de Nederlandse poedelclub en zal ook naar hun regels fokken. De gezondheid staat hierbij voorop en de poedels die ik inzet voor de fokkerij zullen dan ook alle testen, o.a. bij de grote poedel VWD, NE, PRA, HD en bij de toy poedel o.a. Patella luxatie, PRA, PRA/ PRCD afgelegd hebben. Daarnaast spelen schoonheid en een goed karakter ook een belangrijke rol.

Ik ben een kleine “hobby” fokker en fok af en toe een nest Grote poedels en heel af en toe Toypoedels. De pups worden binnenhuis in de woonkamer geboren en opgegroeid. En de pups worden natuurlijk door mij de eerste periode van de socialisatie gesocialiseerd, zodat het leuke speelse vrije pups zijn als ze het nest mogen verlaten. Daarna is het aan de nieuwe eigenaar om de socialisatie te onderhouden en verder uit te bouwen zodat men nog vele jaren kan genieten en plezier kan hebben van de pups gefokt door Heritage Black Diamond.

Neem contact op